Så var det snart slut...

...det här året alltså. Vi var ute och red en sväng nu i eftermiddag men fy fagerlunda va kyligt det var med blåsten. Jag fick mig lillpållan och hon var busbusig, attan så svårt det är att hålla sig kvar i position på ryggen hennes när hon sätter igång. Hennes rygg är så rund att man bara glider, tyvärr gör även sadeln det...

Pirri hade syrran och pinnade på med, eller det var ganska bra med fart i honom. Dom körde värsta galopprace i pudersnön. Lill-tanten skulle ta efter honom och det var ytterst nära att jag åkte i backen när hon började bocka och jag gled framför den obefintliga manken. Som tur var så stod det en respektingivande häst mitt i vägen och stannade den busiga ponnyn.

Igår kväll blev jag riktigt putt på Pirri plutt, när jag tog in dom så gick kallblodet in i fel box och när jag dirigerade om henne svängde hon in i väggen så det small då blev ju Pirri rädd. Så han vallade ut dom andra hästarna i hagen igen, Mini tyckte - yes va kul och drog upp svansen i arabläge och sprang tillbaka stallet. Då blev Pirri oroligt för sin lilla bebis, han kom sättande i full fart och skulle ta tillbaka henne till hagens trygghet. Men istället för att hamna i hagen så lyckades han trycka ut henne genom tråden. Tur i oturen så blev han rädd när tråden gick av och kastade sig åt sidan och fortsatte mot hagen. Tog en bra stund innan jag fått fast Pirri i hagen för han skulle bara springa och rädda sin bebis. När jag fått tag i honom så blev det lite motion på ridbanan så han fick springa av sig lite innan han skulle in och sova.

Inte riktigt som jag tänkt...

Hade planerat dagen med lite av varje nu när jag äntligen skulle vara ledig, där bland ridning. Men det blev inte som jag tänkt, istället har jag stått och styckat kött hela dagen.
Så hästarna har haft en skön dag i hagen medans jag har putsat kött för malning, blä vad jag är trött i ryggen och handen är inte riktigt vad man är van att göra.
Imorgon hoppas jag hinna rida åtminstonde en häst...

Snörök

Idag har Pirri varit ute med syster och plöjt pudersnö på åkern. Tydligen så syntes inte mycket av hästarna bara ett stort vit moln som dundrade fram. Så dagen till ära har dom fått en rejäl genomkörare, men det behövdes samtidigt för det har varit ett gäng bushästar i hagen på sistonde.

Lunka på

Idag kom syrrorna med hästarna in på jobbet och hämtade mig när jag slutat. Jag fick mig en hyper liten ponny som inte ville stå still och inte ville gå bakom Pirri. För enligt superraccern i Vitingen så kan man bara inte gå så långsamt som Pirri gör. Ändå gick faktiskt Pirri i ett bra skritttempo, men min pålle skulle ändå försöka smyga förbi eller bita Pirri i svans och rumpa.
Får se om jag hinner rida Pirri imorgon men mest troligt är att det blir nån av syrrorna som tar hand om det för jag jobbar full dag. Det är ju ändå tänkt att jag ska ha ponnyerna till tävlingssäsongen så det är väl bara att vänja sig. Hoppas dock på att få låna Pirri till nån Riding-klass under året, men vi får se hur det blir.

God Jul

Då så var det julafton igen, Pirri plutten har varit här i 13 månader nu, tänk vad tiden går fort.
Ska man sammanfatta det hela så har det väl varit lite av en berg och dalbana. Lite olycksfall, tappade skor men även roliga stunder med en häst som stundtals faktiskt har tyckt att det varit kul att vara med och jobba.

Trots att jag inte hade tänkt att tävla nått så blev det två tävlingar med bara en veckas mellanrum. Riktigt roligt att själv få komma ut på tävlingsbanan, har stått bredvid så många år nu. Även om det är roligt det också om än på annat sätt.

Nu har Pirri kommit igång efter hovbölden och jobbar mer eller mindre varje dag vilket verkar vara bra för han känns finare i kroppen än någonsin. Behöver nog få skritta varje dag för att må riktigt bra även om det inte blir långa stunder. Så med nya året nära så gör vi nya planer och hoppas på att det blir bättre än det förra.

Ska försöka att uppdatera bloggen oftare, för det är kul att kunna gå tillbaka och se vad som hänt under året för mig med.

En vit jul :)

Nu har det äntligen blivit vit och fint, bara igår kom det en decimeter härligt fluffig snö. Lagomt kallt är det också. Pirri har skrittat varje dag i förgår travade jag honom lite också ute på lägdan.

Igår kväll blev det longering med en busig häst, det är sällan att Pirri busar när man jobbar med honom men igår kunde han inte hålla sig. Han testade först en liten brall och när jag inte sa åt honom drog han iväg i en hel radda hopp och bus-språng. Så han ångade på bra och verkade tycka att det var kul att få röra lite på sig.

Idag tog jag honom på lektionen så länge vi skrittade knatade han på bra för att vara Pirri, skritten är absolut hans sämsta gångart all energi som dör om man saktar av från trav eller galopp.
Men när jag sen bad honom börja trava stannade han bara och tittade på mina fötter, att i det läget använda skänklarna går inte för då fryser han fast ännu mera, så det blev med smackningar och halsklining jag fick honom att börja tänka framåt. När man väl fått honom att tänka framåt utan att begära så mycket av honom går det av rena farten. Efter en stund så tyckte han att galopp var lämpligare :P
När vi skulle jobba i skritten igen så försvann all energi igen så det blev att göra en övning och sen gasa iväg blev mest galopp när Prirri själv fick bestämma. I slutet av passet så tänkte han framåt själv och då valde jag att avsluta, för att det skulle vara positivt att vara på banan.

blött och grått

Idag så tog syster hand om Pirri mortionen medans jag tömkörde Vitingen. Såg inte fullt så tungt ut idag även om det fastnade mer snö i skorna och blev lite styltor. Kan också ha varit att vi var fler som var ute och hunden var med som gjorde honom lite mera vaken. Eller snöflingorna som kittlade honom, nu har dom tyvärr övergått i regn igen *suck*

Stod och tittade på Pirri och Mini medans jag väntade på att mina potatisar skulle bli färdiga vid lunch, fattade först inte vad dom höll på med sen såg jag att dom hade dragkamp med en pinne. Stod och höll i varsin ände och försökte få den andra att släppa. Tror ingen av dom vann för pinnen gick av på mitten ;)
Tur att Mini har Pirri att busa med för dom andra i hagen är riktiga torrisar.

Sakta men säkert

Idag har jag varit ute med den sega moroten, *fniss* Pirris nya kodnamn. Han är bra stel och långsam i alla sina rörelser nu eftersom han inte har varit igång på bra länge.
Men det var ganska skönt och sitta och skritta honom en halvtimme, satt barbacka så det var lite träning för mig också. Tog och gjorde lite strechövningar mot slutet när han kommit igång lite i musklerna, då fick han verkligen kämpa för att klara av att gå framåt samtidigt. Ville som helst inte ta i något alls, är ganska bekväm den där herren. Men nu ska vi smyga igång både honom och vitingen igen så nu blir det mer ridning för mig. :)

Tyvärr så regnar det idag igen *suck* är rena isgatan på gårdsplanen. Måste se om det går att fixa fram nån sand för det är något riskabelt att försöka ta sig fram.

Aldrig får man var nöjd

Snön kom och var vacker ett par dagar, nu är det blaskigt och grått igen... jag som trodde det var norrland jag bodde i inte skåne! För nu liknar det mer skåne vinter än norrland. Kyla kommer nog men just nu är det trist blött och halt.

Pirri har vi börjat skritta, han är stel som bara den men det släpper nog på ett par veckor. Här om dagen medans det fortfarnade var vackert och kallt så tog syrran med sin kamera ut i hagen och vi körde fotografering med spingande vinterpållar ska se om jag kan fiska åt mig någon fin Pirribild.
Hon har lagt upp en hög på sin fotoblogg men jag kommer aldrig ihåg adressen dit :P

RSS 2.0