Sko off...

Japp, nu är Pirri en barfota häst. Efter två tappskor på mindre än tre veckor så orkar jag inte med det längre. Största anledningen skulle jag tro är att han inte har 100% koll på sig själv i en hage som är super kuperad åt alla håll och kanter. Sen har han varit hinhåle själv på stackars lill ponnyn som kom förra veckan, hon är mycket mindre, som en liten iller i skogen och när Pirri försöker ta död på henne så står han mer eller mindre på näsan gång på gång. Är en riktig taskmört, har gjort lill-tanten livrädd för honom..
Nu är han öm när han går på vägen men klarar sig helt okej i hagen och ridbanan hoppas jag. Har dock gympadojor till honom så jag ska kunna rida som vanligt.

Efter tisdagens lektion så tog jag på mig sporrarna eftersom jag inte tyckt att Pirri varit med och mest gått och slöat på sistonde. Började lite försiktigt bara för att se hur han reagerade på sporrarna, fick lite misstankar bekräftade han kryper ihop och spänner sig när han tror att man ska gå på honom ordentligt med sporrarna. Väntade ut honom ett par gånger då lossnade det och han jobbade på bra. Red bara en kvart ungefär men blev riktigt nöjd med vad jag fick av honom.

Igår så fick tjejerna styra över små kryss på lektionerna och snacka om att Pirri fick fart. Han brukar släpa fötterna efter sig men inte igår, tror att det kanske var lite som satt i från tisdagen. Efter två timmar var han dock lite mör men verkade inte minsta less.

Idag jobbade jag igenom honom själv på banan och snacka om att det en helt annan häst nu än för ett par månader. Då släpade han gärna fötterna efter sig var hyfsat lätt att sitta på eftersom han inte rörde sig så mycket.
Idag fick jag slita som ett djur för att kunna sitta på honom utan att skumpa sönder ryggen för han. Enorma rörelser har han i traven om man jämnför med mina små ponnier och kallblodet. Jobbade med lite sidvärtes och uppmjukande. Blev en del galopp men där har vi mycket kvar att jobba med för han orkar inte bära sig ordentligt utan blir framtung och tappar aktionen. Avslutade med massa trav där jag jobbade mer med mig själv än Pirri. Nu har jag ordentligt träningsvärk i mina magmuskler så vi fick oss båda ett ordentligt pass.

dåligt med bloggning

Men det beror mest på att dagarna blir längre och jag därmed får massa mer att göra.

Hästarna har fått byta hage här hemma och andra dagen så trampade Pirri av sig skon på sin ny skodda hov, *suck*.
Men eftersom lill-tanten hade den bra tajmingen att föla på måndagen så fick jag hovslagaren att komma på onsdagen så det blev bara ett par dagar utan doja. Ridbanan är tyvärr full av sten så det är inte så jättekul att rida där så det blir lite alltenativa träningsplatser.

Häromdagen så fick jag hem liten shettis och Pirri är tyvärr riktigt taskig mot henne. Har sprungit och bitit henne så hon skrikit rakt ut. Han tar satts från håll och anfaller, har varit och kastat kottar på honom så det har lugnat sig något men han får sina ryck nu och då. Red honom ett ordentligt pass i onsdags på lägdan så han inte skulle ha alltför mycket ork att tortera den lilla. Men jag blev riktigt nöjd med honom, från att först att försöka att krypa undan och bara gå på framdelen till att våga ligga lite högre i formen och istället prova att trampa under sig. Både jag och hästen var varm efteråt.  Har haft hästar som jag tränat så mycket i trav att jag själv måste tänka så enormt mycket i galopparbetet att man blir ju alldeles trött i både huvud och kropp.

Nu till helgen ska vi se om det inte blir tid att rengöra alla smutsgrisar efter vintern.

RSS 2.0