Bildbomb

Idag har vi fotat massor så här kommer en bildbomb

 
Så här såg han ut när han kom ...... och idag har han lite mer päls och mer muskler även om dom inte syns så mycket.


Gaspedalen funkar


Lite lunk


Över bommar


Bara fin bild


Han kan korsa frambenen bättre nu.

Hur långt hinner man på 2 1/2 timmar...

... det kändes som vi gick långt i alla fall.
Igår kväll när Pirri kom in så hade han nämligen kolik, var blöt som bara den av att ha rullat ute och troligtvis sprungit endel. Så det var bara att stoppa på honom grimman innan han hunnit lägga sig i boxen och ut på promenad. Stoppade i honom ett par deciliter olja och gick i över en halvtimme innan det bara var att inse att det skulle inte ge sig så lätt och ringa veterinären. Sen gick vi och gick, å gick. Hade tur att pappa inte hunnit gå och lägga sig så vi turades om att vandra runt på gården.
Det tog över en och en halv timme innan vet. var på plats eftersom vägen var avstängd för bro reperationer så hon fick ta en omväg. Och självklart hade Pirri börjat må bättre precis lagomt till att hon kom, han fick ändå lite kramplösande och B-vitamin spruta eftersom det lät lite metalliskt i magen på honom på ena sidan. Promenerade några varv till innan han fick gå in i boxen för natten. Passade på och mockade åt dom andra när jag ändå var uppe och kunde på så sätt hålla ögonen på Pirri en stund innan jag själv stupade i säng vid ett tiden på natten. Det var något trögt i morse om jag säger så.
Idag verkar han må helt prima, men har inte fått nån motion eftersom jag jobbat.

Har inte haft tid med datorn...

..men försökt hinna med hästarna det har jag gjort. Har dessutom tagit mig tid att göra iordning lite bilder att lägga upp.
Lite djup snö!!
Är lite djupsnö i hagen
Står lite i utförsland så det blir lite skevt
Tyvärr så står han i nedförsbacke så det ser lite skevt ut.
Nu börjar solen vara riktigt varm och hästarna njuter
Han är lite halvloj här för dom stor och sov när jag kom och terroriserade dom med kameran

Förra veckan hade jag så mycket annat att hästarna hade väldigt lungt, det gillade inte 'Pirri riktigt utan han såg till att hålla låda i hagen. Tyvärr innebar det även att mitt staket gick illa åt eftersom dräktiga damen tar grinden när hon inte längre vill vara med på vallningsleken som Pirri kör med. Det hela slutade med att lilla tanten fick gå utanför och dom andra hästarna fixade sin egen motion.

Red barbacka igår, han är nästan lika bred över ryggen som kallblodet nu. Riktigt skön att sitta på speciellt när han jobbar ordentligt genom hela kroppen. Var mjuk och fin mycket tack vare solskenet tror jag, musklerna blir förvärmda då. Han tycker det är tungt att göra sidvärtes övningar fortfarande med han gör dom på mycket mindre hjälper nu så vänta bara till sommaren så hoppas jag att det har blivit ännu bättre. 
Har konstatera att jag har fyra hästar av två olika personlighets typer. Lilla ponnydamen och Pirri är båda två lite utav filosofer, väldigt lika att rida. Lite små tröga om man anväde för mycket skänklar så man måste rida med lite finness och inte tjata på dom för då lägger dom av helt. Men samtidigt så kan dom vara jätte framåt om man inte kräver nått speciellt utan dom får gå i helt fri form.
Dom andra två är däremot duracellkaniner, vet inte om det går att få dom riktigt trött innan man själv är nöjd, eller över nöjd med ridpasset. Riktigt pigga och otroligt snabb på alla hjälper nästan lite svåra eftersom dom gärna förekommer en i ridningen. Kallblodet är en riktig arbetsnarkoman men ponny valacken är mer av det busiga slaget som vill ha kul, men båda är pigga och framåt och rida.

Ikväll blir det lektion för Pirri plutten, så inte något hårt arbete men nått att göra och lite uppmärksamhet.

Trotsade kylan idag

Har varit så kallt att jag faktiskt inte varit ute med några hästar på ett tag nu, men idag så tittade solen fram och syrran och jag trottsade kylan och gav oss ut med valackerna för att kolla vad som händer uppe i skogen. Dom har averkat massor och har ännu inte kört ihop allt, men det visste vi inte när vi red upp dit. Var lite halvglättigt i snön så det blev bara skritt men det är bra backar upp dit så lite fick dom jobba. Vände när vi såg att traktorn var på väg tillbaka med ett lass eftersom syrran satt barbacka. Sist jag satt och kollade avlastning med den hästen så försökte han kasta sig hemåt nägra gånger när det brakade i veden. Är som lite onödigt att orsaka en avramling.
På hemvägen använde vi en vändplan att rida lite volter och krumelurer på, Pirri blir allt mer uppmärksam på skänklarna i takt med att han blir smidigare så det känns mycket bra. Vi får fortsätta kämpa på med samma taktik, nått händer absolut med honom för nu har jag fått byta sadel igen, tredje sadeln på 2,5 månad. :)

Barbacka bus

Igår var det rätt så kallt så det blev barbacka ridning, wwiiii va kul det kan vara.
Höll oss på ridbanan eftersom jag inte ridit honom utan sadel nån gång och han på sistonde varit rätt så pigg :)
Trodde det skulle vara svårt att sitta på honom då han har bra mycket längre steg än stortanten som jag rider mest barbacka på, men det var det inte, nästan lite soffa känsla. Han var glad och pigg så jag passade på att be om lite mer på volterna och i serpentinerna emellanåt. I galoppen har jag alltid haft svårt att lyckas sitta kvar mitt över hästen glider jämt över på utsidan. Igår var inget undantag utan det blev några "hjälp nu trillar jag snart av" situationer men någon avsittning behövde jag inte råka ut för. Fick på kuppen några varv galopp när han tog i ordentligt.

Idag blir det lite longering,  för jag ska jobba i em, lite synd på sätt och vis för nu är det skönt ute.

RSS 2.0