Ren-terror

Är dålig på att skriva vilket mest beror på att jag har väldigt långa dagar nu för tillfället. Oftas 06:00-22:00 och då finns inte mycket tid att sitta vid datorn.

Igår så hade jag iallafall en extra dag med lärling och därför passade vi på att rida ut, stor tanten var nämligen dödligt less under lektionen i tisdags så det passade bra att få lite omväxling.
Eftersom det är så mycket snö så får man hålla sig till vägarna så vi det blev lite mängd jogging längst vägen, då dök det upp ett gäng renar på vägen. Först blev det tvär stopp för Pirri som gick först, men lite pepping så gick han fram och travade efter när renarna började trava längst vägen. Sen kom det en handfull till renar nerspringade mitt framför oss och då tände Pirri till och tog upp jakten. Har aldrig känt honom trava så fort, även om det inte går att jämnföra med travar tanten som tyckte vi höll "arbetstempo". Släppte iväg renarna och tog av längst ån där det var bättre före på vägen eftersom den inte var skottad så nydligen. Här hittade vi fler renar och hästarna fick galoppa lite, Pirri blev dock lite överentusiastisk och vi fick ta hjälp av sällskapet för att få stopp. Hade jag släppt minsta lilla på tyglarna hade jag nämligen fått fyrsprång istället för bekväm galopp, han var nämligen stenhårt fokuserad på att ta renarna. När vi vände hem så blev han heltaggad så fort han fick syn på en ren så det blev bara skritt hem. Pirri kom på när vi kom ut på vägen att det hela äventyret hade varit ganska jobbigt så första biten gick långsamt.

Sen på kvällen fick han gå lektion var nog ganska bra för det var en ren nybörjar lektion helt i skritt, för att undvika att han blir så stel i musklerna.

Ikväll blir det en lektion till med lungt tempo så han får lite tid att återhämta sig för det blev lite hårdare än vad jag tänkt mig igår. Blir lätt så när hästarna själv vill mycket.

Skogspromenad

Idag så var vi upp med alla hästarna i skogen och powerskrittade. Lill tanten fick följa som handhäst vilket hon tycker är kul på ett sätt men hon ser ut som en citron när hon kaxar. Pirri har ju alltid lite start sträcka men lagom till att vi vände och dom andra la i hyperspeed så var han uppvärmd och med på noterna han också. Det är ganska kupperat där uppe så det är bra träning, hemma igen jobbade vi lite på banan allihopa.
Valackerna ville köra lite bus-race och blev milt besvikna när ryttarna satt stopp för det. Tror att dom tyckte det var skönt sen att gå ut i hagen och rulla sig för alla blev lite varma i sina vinterpälsar, är inte mer än 1 kanske 2 minusgrader ute nu så.

RSS 2.0