blir inte mycket gjort....

Pirri's fötter gillade inte riktigt att det blev hårt och knöligt ute så han har varit öm i fötterna vilket har lett till at han är väldigt stel i kroppen också. För när man går och spänner sig så blir musklerna inte så mjuka och följsamma. Men jag vill verkligen inte han en häst med strimlade ben i vinter så då är det bara att stå ut nu i en övergångsperiod. Gympadojorna hans har jag nästan lagat klart efter den där uterittern i juli så bara lite mer tid nu i helgen så ska jag väl lyckas med att få ihop dom. Då bör jag kunna få honom lite mindre stel.

Sen så har han skrapat upp liggsår på höger bakben när han kliver upp inne. Tyvärr så är det trots att han nu har fått riktigt tjock spånbädd nu när han blivit deporterad och får stå uppbunden under nätterna. Han skitar inte ner alls lika mycket nu när han inte kan springa runt och stressa upp sig när dom andra hästarna rör på sig.
Har provat att linda hasen, men det är inte det lättaste att få den att sitta kvar. Benet är ju som tjockare upptill och lindan glider neråt, så den är nere vid hoven på morgonen, skulle dock tro att den åker ner när han kliver upp på morgonen för den har förhindrat att det blivit mer sår. Ska försöka sy ett hasskydd nu i helgen som är lättare att sätta fast, ska bort nästa helg och då måste det finnas nått lättare för den som ska sköta pållarna.
Har inte riktigt fått bukt med de muggsår han fått på bakbenen så tillsammans med liggsåret och att han inte har rört sig så mycket har gjort att han svullnar lätt i bakbenen.
Det försvinner dock när han rör på sig en halvtimme eller så, men det tycket han är jobbigt nu när det är hårt.....pest eller kollera alltså. 

Fötterna fixade

Igår så var det hovslagardags så nu är det vinterdojor fram som gäller för Pirri. Lär nog ta ett tag innan han går bra igen eftersom det senaste veckorna har han varit lite ömfotad och gått och spänt sig i hagen. Blir till att massera honom oxå nu framöver. I bakfötterna så är han lite öm nu också eftersom det är hårt och knöligt i marken.
Skulle försöka rida lektion på honom idag på förmiddagen men det gick inte alls för det var för hårt på banan, hade frusti under natten. Så det var bara att stoppa tillbaka honom till hagen och plocka ut Kallblodet för att rida. Barbacka lektion :), jobbigt men super bra, för balans och kordination.

Pirri fick sin motion på kvällen under en lektion då hade det hunnit tina under dagen och fungerade utmärkt för honom att röra sig då.


Ridbanan invigd

Igår var jag och Pirri ut och invigde ridbanan. Blev ingen längre eller seriösare ridpass men kändes skönt att ha någonstanns att rida. Pirri var först tveksam till att gå alls men upptäkte ganska snart att det gick att röra sig utan att kliva på några stenar eller annat hårt. Har pratat med en tjej som ska komma och hålla lektion för mig nästa vecka har inte bestämt mig för vilken häst jag ska rida då men ska bli skönt att ha någon som drillar mig.

Ut vi gå

Ikväll fick Pirri hänga med ut med dom andra hästarna.
Hittade den sista gympadojan som flög av under en uteritt tidigare i sommar, när jag och syrran var ute och red sist. Så idag sydde jag ihop den gaiter som bara hade gått upp i sömmen, vilket inte är så bara man får rätt så ont i fingrarna. Men den satt ihop så pass mycket iallafall att den går att använda. Nu finns det fyra dojor att använda när man ska ut på vägen så Pirri kan få hänga med ut också.

Men nu finns det stenmjöl på banan så det kommer bli mer ridning igen och förhoppningsvis få bort tjockis magarna som hästarna har skaffat sig av att stå och käkat i två veckor.

Stolpar på plats :)

Nu ska pållarna inte ha en chans att äta upp stolparna i vinterhagen. Eftermiddagen har tillbringats med att hålla i stolpar som pappa har varit snäll att slå ned. Är som lite kort i rocken för att få ned 180 cm stolp utan att ha något att stå på och det tar som lite längre tid om man ska släpa på alltihop. Alla stolpar mot gården där dom brukar stå och hänga under vintern har försetts med plaströr för att dom inte ska bli helt massakerade innan våren. Och med den extra höjden så bör det inte bli någon risk för att dom provar att ta sig över heller, hoppas jag :P
I morgon blir det till att dra upp tråden bara...

Efter att Pirri har blivit av med sina skor så han är inte helt nöjd nu då det börjar frysa på och bli hårt i marken. Men det är inte så mycket att göra åt, hovslagaren kommer inte förrän om två veckor då får han på sig skor fram igen åtminstonde tills att snön har kommit och det blir mindre knöligt.

Det gör att det går som inte att rida, ridbanan är fortfarnde täckt av filtmatta hoppas på att gruset kommer snart... blir inget vettigt gjort med hästarna nu när dom jagar igen och det inte finns någonstanns att rida här hemma.

Jaga skulle jägarna kunna göra hemma här på lägdan för nu har älgarna huserat nedanför vägen i fyra dagar, dom är inte direkt rädda av sig. Syrran och mamma var ned med hunden för att fota och filma, var nere där en bra stund innan älgarna lomrade iväg.

Barbacka

Drog av Pirri skorna häromdagen igen, för att hans tår hade blivit alldeles för långa. Hade nästan inte vuxit något alls i trakterna men eftersom dom glappat under ett par veckor så ville jag inte riskera att han trampade av sig skorna och förstör hovarna igen.

Har själv inte kunnat rida på ett par veckor för jag har haft ont i knäna, men i fredags så tog jag mig en tur barbacka. Skrittade runt i 30 min och jobbade med att få Pirri att använda ryggen ordentligt och inte släpa fötterna efter sig. Kändes riktigt bra men jag fick ordentlig träningsvärk i benen :P

RSS 2.0