En veckas summering

Hade inte tid att skriva tidigare i veckan så nu gör jag ett försök.

Pirri har haft en ganska lugn vecka, han har gått ett par nybörjarlektioner inte mer.

Men under tordagen så fick jag mig en tankeställare, Pirri har försett mig med ganska många sedan han kom hit. Hade en ganska lite tjej på honom, benen räckte bara halvvägs ned på magen och Pirri gick mest och halvsov så jag plockade upp en liten kvist och gav till henne. Och hjälp va pållen reagerade, hade aldrig trott att han skulle vara så rädd för spön. Fick säga åt tjejen att släppa kvisten för att inte riskera att hon skulle ramla av när Pirri tvärt ökade farten.

Kan inte låta bli att fundera på vad i hela fridens namn Pirri har råkat ut för under sitt liv. Nåväl jag lär aldrig helt få veta men lär mig mer om honom varje dag.

Passade att slå åt sömmarna på hans skor på kvällen också för dom hade börja glappa.


En lat dag i hagen

Pållarna har haft en skön häst dag i hagen bara idag, mina knän är inte så kurranta så det har de senaste veckorna inte alls blivit mycket riding. Tror inte att hästarna har misstyckt alls dock.
Pirri har fullt upp med att hålla koll på Mini, han vill helst ha full koll på vars hon är hela tiden. Det gör att han får gå ganska mycket för att Mini är det full fart på mest hela tiden, hon är överallt där man minst anar.

Bilder

Här kommer lite olika bilder från senste månaden.



Lite stylad fotografering i torsdags. Han blev otroligt röd mot himlen...

på tävlingenpå tävling

Från tävlingen på Dannero :P

störd i vilandagen efter

Så här trött var plutten dagen efter kramfors resan...




Så här såg vi ut i Piteå. Hatten ville inte vara med, flög bara av, så hjälmen åkte på efter första klassen.


fortsättningen...

Så då tar jag vid där jag slutade igår...

I helgen så var vi alltså på Dannero och tävlade med tre hästar den här gången.
Medryttaren red Kallblodet i skritt och trav klasserna med blandade resultat. En superladdad pålla som helst skulle hålla samma tempo som travhästarna på banan, med en lätt nervös ryttare som tävlade för första gången är inte det bästa kombinationen med dom skötte sig bra för att vara debut.

Pirri hade jag anmält till en TR D, mest bara för att när vi anmälde oss riskerade den att inte bli av och jag ville att syster skulle få rida den. När vi red den så gick det superbra. Fick ihop bara 1,5 minus enda smolket i bägaren var att jag redan på andra hindret diskade mig. Vänster och höger är svårt att skilja på och jag hade helt enkelt inte kollat mönstret tillräckligt bra och vände åt höger istället för vänster.
Syster vann klassen istället :)

C Pleasuren sprang han sig igenom och vi hamnade näst sist med omdömet: ej samlad.

Horsemanshipen var mönstret en jog till kon ett, ökad jog till kon två, stop och 270 grader vändning höger! vänster galopp, byte höger galopp i 90 graders vinkel, stop och rygga.
Det började bra och kontrollerat, men sen när vi skulle byta blev jag osäker på om han verkligen bytt och missade därför att stanna vid sista konen och red nästan ända fram till väggen, ops. Det blev ju inte bättre av att vi var näst sist och Pirri inte hade några större planer på att stanna när det var hästar vid kortsidan han ville till. Kontentan av det hela blev 13+ och en fjärde plats.

Till Ridingen var både jag och hästen trötta men när jag sa till syster att jag funderade på att stryka mig fick jag en ond blick och svaret nix upp och rid. Så det var vad jag gjorde efter lite påfyllning med fika till mig och gräs till hästen så gav vi oss på Ridingen. Fast den bästa koncentratioen hade väl varken jag eller hästen, så vi missade båda bytena. Fick ett avbrott innan vi skulle göra första bytet så då tog jag och fattade andra galoppen direkt och andra så blev det bara pannkaka. Men över bommen tog vi oss utan problem och det var den jag var lite orolig för att han skulle snubbla eller bryta av vid som han gjort så många gånger hemma. Avslutade därmed dagen med en fjärdeplats till.

Syster hade en jättebra dag med Viting, dom vann trailen kom två i de övriga klasserna dom ställde upp i och blev därmed High Point Rider Youth. Så det var en hyffsad dag, till nästa år ska vi trimma ihop oss mer. Men det bästa var att Pirri var betydligt mer avslappnad och gick att rida mer än när vi var uppe i Piteå.

Nu i vecka har Pirri fått ta det ganska lungt, gått lite lektioner men inget hårt. Väntar på att få hit grus så vi kan börja fixa ridbanan. Ska börja riva staketet i morgon om åkarn ringer och säger att dom har tid att komma med mina lass.

Nu är det färdig tävlat för i år

Har inte haft tid förrän nu att sätta mig och skriva rapport från tävlingarna.

För två veckor sedan var vi upp till Piteå med fyra hästar.
Åkte redan på fredagen vid halv tre då hade vi redan varit igång sedan tidiga morgonen och badat pållarna. Resan gick bra, tog ungefär 5 timmar, var bara ponny-mamma som var lite arg den första timmen. Väl frame fick pållarna vara ute en stund, sträcka på benen och äta lite gräs innan dom fick gå in i de fina stora boxarna. Så hästarna sov kungligt i nyspånade boxar medans vi människor kröp ned i våra sovsäckar i lastbilen. Tyvärr regnade det på kvällen och under natten men det var inte kallt så det gick ingen större nöd på oss, men det är inte så jätteroligt att vakna när allt är genomfuktigt.

Pirri och jag gjorde våran första start i klass 3 WR D, det jobbiga var att när jag tog ut honom för att rida fram så var han ju tvungen att gå ifrån sin bebis och andra två kompisar. Så han gick och skrek hela tiden i den första halvtimmen, var inte så lätt att rida honom då. Så med en häst med nerverna bara strax under huden gick vi på banan. Redan när vi stod och väntade spanade han in domarna det kände jag dock inte då utan såg det senare när jag tittade på filmen... Så när vi kom fram emot bommen så tvär nitar han och blänger misstänktsamt på dom fyra hattbeklädda människorna som sitter där. Efter lite om och men så tog vi oss förbi och kunde fortsätta. Tur att det inte var en Trail då hade vi varit diskad. Trots en väldigt spänd Pirri så blev vi trea, var ingen snygg uppvisning men han gjorde det jag bad om.

Till nästa klass Horsemanship så hade syrran kommit ut med sin häst så då var Pirri lite mer nöjd. Men gick bra det gjorde han inte, var svår att rida eftersom han inte lyssnad riktigt. Fick ett avbrott i galoppen i mönstret annars såg det hyfsat ut. Men i railworken så ville domaren ha galopp från skritt och Pirri laddade upp i en stark och alldelles för snabb galopp. Efter det så trodde han att vi skulle galoppera bara jag rörde mig lite i sadeln = något svårt att försöka få honom samlad igen. Vi var bara tre i klassen, Pirri och jag blev tvåa.

Skulle egentligen ha varit fyra klasser mellan Horsemanshipen och Pleasuren som jag sen skulle rida men alla blev inställda. Så för min del inebar det att jag bara fick gå ut och byta till stångbettet och sen in på banan igen, det var en B-klass och där måste Pirri gå på stången för han är så gammal. Ingen större hit att inte få rida fram. Den klassen hade jag gärna kunnat glömma, det mesta liknade goja så det var inte svårt att gissa att vi skulle hamna sist av det tre ekipagen.

Sista klassen var ytterligare en Wester Riding, med ett svårare mönste nu. Var så pass många klasser emellan att jag ställde in Pirri i boxen medans syster tävlade sin Trail och Pleasure. När jag sedan hämtade honom igen så hade han sovit en stund så det var välbehövligt att han fick gå in en stund. När jag sedan red fram honom innan klassen så var han mycket trevligare, självklart berodde det delvis på att han var rätt så trött orkade inte gå och skrika mer. Men sista klassen var jag mest nöjd med trots att det inte blev några rena galoppombyten utan bara enkla, han lyssnade iallafall. Vi blev fyra i den klassen.

På söndagen visade vi Mini på premeringen, hon var duktig som bara den. Mer världsvan än många av de äldre hästarna. Fick fin kritik och 40p (5x8p). Och längst ned på protokollet stod det Väl visad. Utmärkt skick! Systers alla timmar med promenader har lönat sig.

Raporten från helgens tävling i Kramfors får vänta tills senare för nu måste jag sova så jag orkar ta hand om allt i stallet imorgon för nu har jag alla sex hästarna inne och jag ska till stan för att handla imorgon. Så jag måste vara snabb i mockningen för att hinna med bilen som går halv nio.

RSS 2.0